.

.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ennakkoluulot Sims 3:sta

Täytyy sanoa, että mulla oli ennakkoluuloni Sims 3:sta. Kun siitä julkistettiin kuvia ensimmäisen kerran, en ollut vakuuttunut. Kuvat eivät näyttäneet kivoilta tai erityisen hyviltä. Monet sims-fanit keskustelivat tästä uudesta pelistä ja olivat innoissaan. Myös joillakin muilla oli ennakkoluulonsa. Joku oli kuullut, että kaikkea pelissä voi säätää. Että jopa sen voi säätää, missä asteessa auringonsäteet paistavat ikkunasta sisälle. Se kuulosti mustakin ahdistavalle, että kaikki tuntui turhan pikkutarkalle. Eikö joissakin asioissa voisi mennä siitä mistä aita on matalin? Eikö pelaaminen olekaan enää kivaa ja helppoa?

Sims 3 on mulle vielä aika vieras, vaikka oon sitä pariin otteeseen testannut. Noista auringonsäteistä en tiedä, että voiko niitä säädellä, mutta peli on osoittautunut silti suhteellisen helpoksi. Hahmojen luonti onnistui ongelmitta, vaikka siinä kestikin kauemmin kuin kakkosessa. En tiedä, voiko se nopeutua ajan myötä, koska jos jatkossakin aikoo itse väritellä vaatteet ym., niin tottakai se vie aikaa.

Toinen asia, mikä mua häiritsi, oli grafiikka. Ihmettelin, kun kaikki uusi pitäisi aina olla parempaa. Musta näytti, että Sims 3:sta otetut kuvat olivat paljon kakkosta huonompia. Kakkosen grafiikkahan on aivan loistava. Mietin, että haluanko oikeasti tollasen pelin, jossa grafiikka on mennyt kehityksessä huonompaan suuntaan? Hahmoja luodessa grafiikka oli aivan täydellinen. Huomasin siinä myös sen, että hahmot liikkuivat sulavemmin. Ja esim. tuon ensimmäisen hahmoni Jetan reidet ja sääret ovat nyt paljon aidomman muotoiset, kuin kakkosessa. On myös mukavaa, että hahmot voivat olla vartaloltaan monen muotoisia. Kuppikokoakin voi vaihdella, mutta harmi, ettei peppua. No, kyllä ne nyt on aika tärkeitä! :D

Joka tapauksessa, kun poistuin hahmojen luomisesta valmiiden hahmojen kanssa ja toin ne tontille, niin grafiikka huononi. Alla olevasta kuvasta näen, että Jetan liivi on lähes musta, vaikka sen pitäisi olla liituraitainen. Myös punaisessa hameessa on selkeämmät raidat. Ja Dylanin mustaa nahkatakkia ja sen siistejä vöitä yms. ei erota ollenkaan. Sehän näyttää vaan mustalta kokohaalarilta. Ei ollenkaan kiiltävältä nahkatakilta.


Niimpä korotin simien grafiikka-asetuksia ja jouduin käynnistämään pelin uudestaan. Näytti kuitenkin siltä, ettei mikään ollut muuttunut. Simit näyttävät olevan varjossa koko ajan.
Siispä kävelytin heidät aurinkoon:


Johan rupesi näkymään yksityiskohdat!

2 kommenttia:

  1. Kokeile laittaa grafiikka-asetuksista se "Erikoisrenderöinti käyttöön" mihin tulee sen päälle laittaessa teksti "Pixel Shader 2.0 ja paremmat". Joskus ite kokeilin sitä ja vissiin pitää peli taas käynnistää, mut ai että miten parani grafiikat! :)

    Kolmosessa saa myös hyviä kuvia pelin omalla kameralla, millä oot ilmeisesti nääkii kuvat ottanu? PrintScreenillä ne tulee tosi tummina.

    VastaaPoista
  2. En oo varma, että onko mulla myös se käytössä. Pitää tarkistaa, kun ens kerralla pelaan peliä.

    Nää kuvat on tosiaan pelin omalla kameralla otettuja. Kyllä mä sitä eniten suosin, koska kuvat tallentuvat heti omaan kansioonsa, kun taas Print Screenillä pitää itse tallentaa jokainen kuva erikseen. Kokeilin Fraps -ohjelmaa, jonka pitäisi helpottaa ja nopeuttaa Print Screen -kuvien ottamista, mutta se ei ole toiminut Sims kakkosessa eikä kolmosessa.

    VastaaPoista